Easy Christmas table decor

5 great tips for interior photography

Processed with VSCO with a5 preset

Tidligere på året lavede jeg en serie af blogindlæg, der hed ‘FOTO 101’. En serie, som I var meget glade for! Det var ment som et fotokursus gjort simpelt. Jeg tog jer igennem mange forskellige fototeknikker, forklarede hvad kameraets funktioner betyder, og selvfølgelig hvordan man bruger dem. Alt sammen forsøgte jeg at gøre så lavpraktisk som overhovedet muligt. Men der er kommet mange til siden, og derfor vil jeg vække FOTO 101 lidt til live igen. Se tidligere blogindlæg her

Jeg stoppede i sin tid med blogindlæggene, fordi jeg løb tør for idéer. Men jeg har lyst til at komme i gang med dem igen! Jeg vil derfor gerne spørge jer: Hvad kunne I tænke jer at vide? Hvad mangler I inspiration til? Kunne I tænke jer lidt mere viden om gode kameraer på markedet? Objektiver? Skriv endelig løs i kommentarfeltet!

I dag vil jeg give jer 5 tips som alle bloggere/fotografer/stylister gør brug af, når de tager billeder af interiør. Disse 5 tips er alfa omega for at få gode billeder!

Tip 1: Brug dagslys/naturligt lys

Lys fra en lampe er roden til alle dårlige billeder. Lyspærer har nemlig et relativt varmt lys, og det gør undertonen i billeder gult. IKKE pænt! Derfor: Sluk lyset overalt omkring dig, og brug naturligt lys i stedet for. Jeg lover jer: Det gør en verden til forskel.

Tip 2: Skyd billeder i RAW

Andet tip i dag er at skyde billeder i RAW, hvis du altså bruger et kamera og har mulighed for at redigere i Photoshop eller lignende. På den måde sikrer du, at hvis for eksempel lyset er helt i hampen, så kan du rette det bagefter. SMART!

Tip 3: Lige linjer er alfa omega

Jep, det er ikke en hemmelighed, at det er dette tip, der ødelægger det for mange (inklusiv mig selv sommetider), når de tager billeder. Det er nemlig ret afgørende, at man sørger for, at der er lige linjer i billederne. Herunder er et eksempel på lodrette linjer i billedet.

Tip 4: Skab plads!

Et andet ret godt tip – især til jer, der bor i lejligheder – er at skabe plads ved for eksempel at tage billedet igennem en dør. Jeg kæmper dagligt med det, fordi jeg bor relativt småt, så jeg gør ofte brug af dør-tricket 😉

Tip 5: Kend din blænde

Sidste barn i rækken i dag er den kære blænde, som alle elsker, men få mestrer til fulde. Blænden er et ord for det, I kender som meget sløret baggrund. I kan finde en lidt længere forklaring her. Hvis tallet er F1.8 bliver baggrunden sløret, ligesom herunder. Jo højere tallet bliver, jo mindre sløret bliver baggrunden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

2 kommentarer

  • Hejsa. Tak for en fin guide-serie:-) Jeg er selv startet som bolig-blogger-girl, og kunne godt bruge lidt hjælp til hvordan man får en god lyssætning i den mørke tid her? Og så en guide til redigering efterfølgende:-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hejsa! Dejligt med nye indlæg i “101” kategorien, har lige trevlet dine gamle igennem:-) Jeg er selv nyopstartet boligblogger, og synes det er lidt svært med lyset på billederne idenne tid. Mit kamera (Nikon d3300) vil meget gerne sætte blitz på i alle rum, selvom jeg synes vi har ok med lys. Kunne du lave en guide til lyssætning måske? Og så kunne jeg godt tænke mig en guide omkring redigering af billederne bagefter. Tak for en fin og lærerig blog:-)

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Easy Christmas table decor