My job: Styling for About Form And Function

5 tips for downsizing

p1231351

Downsizing er (citér mig gerne) den nye trend. I lang tid har det heddet “More is more” i folks bevidsthed, men nu er der kommet en kontrabevægelse. Det er ganske normalt, at når vi for eksempel har indrettet skandinavisk og sort/hvidt i et stykke tid, vil vi pludselig have farver og visuelt spil for alle pengene, og når vi i lang tid ikke har brugt planter i indretningen, vil vi pludselig have planter som aldrig før. Det samme gælder, at vi har fyldt vores hjem med nips og sager, og nu er vi blevet trætte af det, og så vil vi til at rydde op.

Downsizing er et begreb, som beskriver, hvordan mennesker kigger kritisk på, hvad man bruger sit liv (og sine penge) på. Og det handler om at overveje, om de ting, man omgiver sig med har en personlig værdi. Flere og flere (deriblandt undertegnede) søger mod et mere simpelt liv (med færre ting). Det er et opgør, og jeg forsøger hver dag at omfavne det, fordi det sparer mig for både penge, rod i hovedet og en hel masse kvantitet frem for kvalitet.

I dag får I ti tips til, hvordan I kan starte på at downsize jeres hjem.

1 Skriv en liste med de ting, du elsker og ikke kan leve uden 

Ved at få skrevet ned med det samme, hvad du virkelig elsker i dit hjem gør (..og jeg taler af erfaring), at det er nemmere at skille sig af med de ting, der ikke kom på listen. Og så giver det også en indtryk af, hvor meget man har i boligen, som ikke tjener noget formål.

2 Fokusér på ét sted ad gangen

Det kan virke meget uoverskueligt at starte på at “downsize” sit hjem, hvis man kigger på alle boligens rum på én gang. Derfor er et godt råd at fokusere på ét sted ad gangen. Start for eksempel med tøjskabet – afslut det. Og gå derefter til skrivebordet – og afslut det.

3 Gå kritisk til værks ved ting, som ikke har en sentimental værdi

Det behøver ikke meget uddybning. Indrømmet – Det er skide svært at beslutte sig for, hvad der egentlig betyder noget. Og hvis du kommer til kort, og alt lander i ‘ja’-bunken, så gør lige dig selv den tjeneste at få en objektiv person til at hjælpe dig.

4 De tre kasser

Det er meget enkelt og lavpraktisk. De tre kasser virker: 1) to keep, 2) to sell og 3) to charity.

5 Og alle de ting, du sorterer væk smider du selvfølgelig ikke ud. 

Genbrug, sælg eller doner det, du har tilovers. Der er nogle derude, der har behov for det, du har fået skovlet sammen, men som du ikke har brug for.

   

3 kommentarer

 • Helle

  Haha, jeg troede det var med vilje. Ligesom for at downsize 10 til 5 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sidsel

  Gode tips 🙂
  Men – der er da kun 5? 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Chaotic Harmony

   Haha, åh ja.
   Hvor har du ret!
   Den oprindelige idé var 10, men jeg endte med at kunne skære ned til 5 – Det er rettet nu!
   Beklager min arbejdshjerne! 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

My job: Styling for About Form And Function