Min ønskeliste i oktober

En sand århusiansk perle på Frederiksbjerg

Som et indslag her på bloggen, vil jeg hver måned besøge nogle mennesker, som gør en dyd ud af at gøre deres hjem til deres eget. Det er en ting, som jeg meget gerne vil promovere her på bloggen i form af små, korte boligreportager. Det handler om indhold – ikke om facade. Derfor skal vi se på drømmehjem. Drømmehjem for dem, der bor der.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Der er snart et år siden, jeg besøgte denne smukke lejlighed på Frederiksbjerg i Århus, og der er kommet mange nye læsere til siden. Derfor synes jeg, denne boligreportage fortjener et repost, så I også kan få et kig ind i den fine lejlighed.

Lejligheden er hjem til to af mine gode venner. De har boet der i et par år, og jeg bliver bare lidt gladere, når jeg træder ind i deres hyggelige hjem. De har indrettet sig i en lejlighed med højt til loftet, store sprossede vinduer, fransk dør og smuk stuk.

citat1

Lejligheden minder på mange måder om en traditionel århusiansk herskabslejlighed, men det er efterhånden sjældent, man finder en gammel lejlighed, som ikke er blevet moderniseret fra top til tå. I denne lejlighed har man valgt at bevare de ting, som gør lejligheden helt speciel – blandt andet det smukke turkis køkken med de landlige vibes.

Ikke nok med det, så kan man mærke, hvem der bor her. Her bor to mennesker, som elsker at læse bøger, mennesker som går op i æstetik, og mennesker, der elsker en god caffe latte. Indretningen er der ikke tænkt meget over – den er opstået gennem tiden og gennem en masse besøg på Århus’ mange loppemarkeder.

citat3

Ida og Theis har bevaret alle de små finurlige detaljer i lejligheden – og netop dét gør den helt unik og original. De havde aldrig selv valgt at male deres køkken turkis, men det er blandt andet dét, der tilfører lejligheden sjæl. Dét, der gør den helt unik. Dét, der gør, at man ikke glemmer den igen.

FotorCreated1FotorCreated2FotorCreated3FotorCreated4FotorCreated5FotorCreated6

[archive-grid cat=”et-drømmehjem” posts=”4″ grid=”fourth” excerpt=”no”]Archive Grid[/archive-grid]

   

4 kommentarer

 • Line

  Hvor er de fine billeder i stuen fra? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Chaotic Harmony

   Hej Line,
   Det er Litografier fra mærket Husk Mit Navn.
   De er købt ved Charlotte Fogh Gallery i Mejlgade i Aarhus 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amalie

  Det er virkelig et fint hjem og nogle rigtig dejlige billeder! Må man have lov til at spørge, hvem der er deres urtepottepusher? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Chaotic Harmony

   Hej Amalie,
   Tak for din kommentar – jeg er glad for, at du kan lide det 🙂 Stort set alle deres krukker er fundet i deres skur, så jeg kan nok desværre ikke skaffe dig en forbindelse ? ha’ en dejlig dag!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min ønskeliste i oktober