Trend: Sådan ser messings efterfølger ud

Hvad er den perfekte lampehøjde?

p4021034

Er det bare mig eller er det et af de der spørgsmål, ingen rigtig kender svaret på?

Lige nu skal vi have justeret hele to lamper i højden hjemme hos os. De hænger pænt sådan rent æstetisk i højden, men det er simpelthen bare ikke den perfekte lampehøjde, må vi erkende. Derfor har jeg gravet lidt i sagen og fundet de perfekte lampehøjder.

Lampen over spisebordet
Når man hænger en lampe op over spisebordet er det vigtigt først at undersøge, om du kan se hovedet på den person overfor.  En hovedregel er, eftersigende, at store lampers underkant skal hænge 60-75 cm over bordpladen. Hvorimod små lamper skal hænge mellem 55-65 cm over bordet fra underkanten. Hvis der skal hænge mere end én lampe over bordet, så er 80 cm mellem lamperne en god hovedregel. 

Lampen over køkkenbordet
Reglen for lamper over køkkenbordet er lidt anderledes, da de skal hænge 75-80 cm over bordpladen. Brug helst flere små end en stor lampe, og fordel dem jævnt over bordet for at give en naturlig belysning.

Lampen over stuebordet
Sofabordslamper skal hænge, så der er godt udsyn. Den bedste fremgangsmåde, fordi der er stor forskel på sofabordes højde, at prøve at holde lampen op foran for at sikre, at lampen hverken skærmer for fjernsyn eller en person, der sidder foran dig. Og her kommer faktisk et fact, jeg blev lidt overrasket over: Det anbefales, at man har omkring 4-5 lamper rundt om sofaområdet, og det skal gerne være lamper, der både lyser op og ned.

Lampen ved kontoret
Lyset er enormt vigtigt ved et kontor. Loftlamper anbefales en højde på 120 cm eller derover. Og dagslys er også vigtig her, så placér dit bord tæt på et vindue. Af erfaring må jeg berette, at det er bedst at placere kontorbordet med siden til vinduet, så man ikke bliver distraheret eller generet af solen. Med hensyn til arbejdslampen, så er hovedreglen, at den skal stå fra siden under øjenhøjde.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Trend: Sådan ser messings efterfølger ud