Drivhuse til sparsom plads

Lav din egen lille tidskapsel

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det lyder måske en kende for ‘hokus pokus’ til nogle af Jer, men jeg vil i dag introducere Jer til den mere reflekterende, sentimentale side af mig selv, som normalvis er gemt lidt væk her på bloggen. Det er egentlig ikke et bevidst valg, men nok mere en tilfældighed, kunne jeg forestille mig.

Jeg bruger ret meget tid og energi på at mærke efter, hvordan jeg har det med de ting, jeg bruger min tid på. Det er et ret tidskrævende projekt, bevares, men det gør tilgengæld, at jeg er meget gladere, og jeg hviler meget mere i mig selv, hvis jeg giver den side god plads. Desuden så synes jeg egentlig også, at jeg – og alle mulige andre – skylder sig selv at kende sig selv godt – på godt og på ondt. Især når man skal leve sammen og indgå i sociale relationer. Det kommer der bare det bedste ud af.

Som I nok godt kan regne ud, har det været ret omfattende med årene at finde ud af, hvordan i alverden jeg tilgodeser min eftertænksomme side. MEN jeg har fundet et ret lækkert virkemiddel, som ikke kun er vanvittigt hyggeligt at give sig i kast med, men samtidig også er ret effektivt til at få en til at tænke lidt over store og små ting. Samtidig skal folk omkring mig ikke udsættes for helt så mange “Hvorfor er himlen egentlig blå?”- og “Hvorfor er der så meget krig i verden?”-spørgsmål. Hæhæ..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det er denne lækre ‘Q&A a day’, jeg taler om. Det er meningen, at man over 5 år skal svare på 365 spørgsmål om året, så man nærmest skaber en lille, fin tidskapsel. Fy for en skefuld, hvor er den bare lækker!

Spørgsmålene i bogen spænder ret bredt. Den ene dag kan det være i den lidt tunge ende, som: “Who do you need to call?” eller “How would your parents describe you?”, og den anden dag noget mere blødt, som “What’s your favorite color?”. Jeg er faktisk blevet så glad for den lille laban, at jeg nu starter min morgen med at svare på spørgsmålet, og jeg glæder mig hver eneste dag til at vende siden og se, hvad der gemmer sig på den anden side.

Jeg håber, I kan blive lidt inspireret, og jeg har faktisk ladet mig fortælle, at der også findes en “parversion” af bogen, som også skulle være rigtig, rigtig fin!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

BOGEN KAN KØBES HER OG HER

PARVERSIONEN KAN KØBES HER

   

5 kommentarer

 • Rikke

  Ej den er fin Mets! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne Mette

  Ej en god ide! Tusind tak for tippet! Sådan en vil jeg købe til mig selv, og min bedste veninde ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Chaotic Harmony

   Hvor er jeg glad for, at du kunne bruge tippet Anne Mette! Det er en helt genial gave. Jeg fik den også af min veninde – helt genialt! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Dejlige bøger 🙂
  Vi brugte en halv time i går på at besvare et spørgsmål i parversionen. Normalt tager det ikke så lang tid, men vi kom bare omkring rigtig mange ting, som vi ellers ikke lige ville få snakket om på en almindelig mandag aften. Stor anbefaling herfra!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Drivhuse til sparsom plads