Afsluttet! Vind VIP-billetter til Aarhus' fedeste designmarked

Min guide til en sund hjemmearbejdsplads

Indlægget er sponsoreret af S.B Seating

p6120581

På billederne: Min HÅG Capisco i farven Capture.

Fornylig hoppede jeg på toget til København for at besøge S.B Seating, der blandt andet forhandler de lækre HÅG-stole, der specialiserer sig kontorstole, som både er ergonomiske korrekte for kroppen, men også virkelig (!) pæne.

Hvorfor? Fordi jeg har fået lov til at være ambassadør for gode arbejdsmiljøer – og dermed også for manges vedkommende: En sund hjemmearbejdsplads.

Fordi ofte sker der det, at vi indretter vores kontor derhjemme efter, hvad der er flot og designrigtigt (det gælder i hvert fald særligt undertegnede), men også virkelig dårligt for vores holdning og kroppens blodcirkulation. Mennesket er jo ikke skabt til at sidde ned, men til bevægelse og variation, og derfor synes jeg, at det her er det fedeste samarbejde!

HÅG-stolenes bevægelsesmekanisme er nemlig deres særkende. På en HÅG-stol vipper sædets forkant op, når man læner sig bagud, og ned, når man læner sig frem. Det stimulerer ankelbevægelsen, der blandt andet aktiverer venepumpen i underbenene, så blodgennemstrømningen øges i hele kroppen.

Resultatet er meget simpelt: Mere energi og større produktivitet.

p6120583

Derfor er det for mig også et vigtigt budskab, som jeg gerne vil dele med jer, og herunder er et par andre råd, hvis du synes, din hjemmearbejdsplads trænger til en omrokering. De samme tip giver jeg kort i den video, som S.B Seating filmede af mig. Jeg skulle lige hilse at sige, at det er virkelig grænseoverskridende at se sig selv på en film på den her måde, men altså: Tag mig (og min jyske accent), som jeg er! 😉

p6120580

1 ) Lad være med at stil skrivebordet op ad en væg

Det her er nok noget, som 95% af alle danskere gør: Stiller skrivebordet på den mest oplagte placering lige op ad en væg. Men der er simpelthen ikke noget mere uinspirerende end en væg, og ved bare at rykke skrivebordet en lille smule ud i rummet, får man både en følelse af mere plads, og det gør, at man bedre kan koncentrere sig.

2) Vælg en god og sund stol, der passer til din krop (og dine behov)

Behøver jeg at uddybe? Det er jo alfa-omega, at vi sidder godt på vores kontor, når den grimme sandhed er, at det fleste mennesker bruger ufatteligt mange timer foran skærmen i løbet af dagen. Min HÅG-stol har allerede nu hjulpet mig en del!

3) Gem alle de ubetydelige nipsting væk

Det roder, og det er kun til besvær. Så med mindre det har en betydning: UD af kontoret!

4) Få nogle planter ind, der renser luften

Det er i kontoret, man skal koncentrere sig, arbejde længe og fokusere. Derfor er luftrensende planter – alle andre rum lige – en god ide. Prøv eventuelt med en Aloe vera eller en Fredslilje.

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Afsluttet! Vind VIP-billetter til Aarhus' fedeste designmarked