Favoritplanter til køkkenalrummet

Et ødelagt glansbillede #mitsandehjemudenfilter

561 3     8

For efterhånden noget tid siden studsede jeg over ‘Instagramtrenden’, hvor hashtagget #mitsandejegudenfilter flittigt florerede. Jeg er vild med idéen om at portrættere det uperfekte, autentiske, unikke og ægte – dét må jeg bare sige!

Jeg har gået og strikket på det her blogindlæg i noget tid nu, og faktisk skulle der endnu mere mod til, end jeg troede, for at gribe kameraet og knipse nogle billeder af lejligheden på det tidspunkt, hvor jeg normalvis ALDRIG ville. Men jeg gjorde det. Jeg gjorde det, fordi skævvridningen vi ser i forhold til kropsidealer altså også finder sted i boligverdenen. Idealer, som er helt umulige at leve op til, og jeg føler, at min opgave som blogger er at sætte ord på det, vi alle tænker.

Hvor kunne det bare være FEDT, hvis vi ikke altid skal male et glansbillede af vores hjem på de sociale medier? Jo vist, har jeg ikke et brændende ønske om at udstille mit hjem som det i virkeligheden er nogle gange: kaotisk, grimt og rodet – for hvem har egentlig det? Men på den anden side føler jeg også, at der er behov for den her slags opgør, hvor vi reflekterer lidt over, hvorfor vi egentlig gør, som vi gør. Jeg tror kun, det er sundt, at vi sommetider minder hinanden om, hvordan det i virkeligheden ser ud bag de billeder, vi ser på diverse sociale medier – også når vi taler om bolig og indretning.

Indrømmet – jeg er én af dem, der bliver herre misundelig, når jeg ser alle de fuldstændig breathtaking billeder af smukke hjem, som jeg ville dø for at bo i. Men jeg synes, vi skal minde hinanden om, at det vi ser på kun er et brudstykke af virkeligheden – en (bolig)facade – sådan én tror jeg, vi alle har? Måske ser vi i virkeligheden kun ét hjørne af stuen, der tilfældigvis er fri for rod og fedtede fingre og tilfældigvis er hammerlækker.

Lad os i stedet kalde rodet, de store fnullermænd i krogene og den store bunke vasketøj, for autentisk, skulle vi ikke? Det er jo et hjem, og der skal også være plads til at leve i det.

Af samme grund får I her på bloggen en bid af #mitsandehjemudenfilter – mit brogede glansbillede. Og det bliver nok ikke det sidste. Med støv, rod og ‘definitely not Instagram potential’. Undskyld til Jer, der måske synes, jeg tog den skridtet for langt med at poste et billede af frokostresterne i håndvasken (og ja, det smagte godt!).

   

2 kommentarer

 • emilie

  super fedt indlæg 🙂 fedt at se at der også kan været opvask og rod hjemme ved en boligblogger 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Chaotic Harmony

   Tak Emilie!
   Det er der ofte, kan jeg sige dig 😉
   Klem Mette

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Favoritplanter til køkkenalrummet