Ugens planteguide: Svigermors skarpe tunge

Sådan kom verdens smukkeste bord til verden….

For godt to uger siden tog jeg min meget, meget søde storebror under armen og tonsede til Herning, hvor mine forældre bor. Det gjorde jeg primært fordi, han for lang tid siden lovede at hjælpe mig med at bygge stellet til mit nye sofabord. Og nu skulle det altså være! Jeg får ofte (brormand vil nok sige ‘alt for ofte’) nogle designidéer, som jeg bare MÅ forfølge. Det her var en af de idéer.. Jeg siger ‘var’, fordi mit drømmesofabord ikke længere bare er en idé, for nu står det faktisk her lige foran mig – smukkere end jeg turde håbe på.

Min bror og jeg har et ret godt samarbejde kørende, når det kommer til at bygge, ordne og regere. Jeg får idéen, tegner den, forklarer, måler, maler, og han er de kompetente og dygtige hænder, der udfører arbejdet. Det passer både ham og mig rigtig fint. Jeg er simpelthen så glad for at have en masse handymen i mit liv.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Marmorpladen fandt jeg sidste år hos Skave Nedbrydning – stedet hvor jeg jævnligt kommer med min far for at gå på den ultimative skattejagt og prutte om priserne. Vi fik den med hjem for 250 kr (ja, det er ret billigt)! Bordpladen trængte til en meget kærlig hånd, og jeg vidste ærlig talt ikke, om jeg kunne redde den. Dog har jeg en del erfaring med afslibning og pudsning af bordplader, så det lykkes mig at finde pladens skønhed frem igen på cirka 4 timer. De ømme arme og ben dagene efter var hele sliddet værd!

{Før}

12

Sådan så bordpladen ud inden vi gik i gang. Stållængderne skulle senere vise sig at blive til et smukt bordstel.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Halvvejs i slibningen så bordpladen sådan ud.

23

Her er stellet ‘in the making’ (yay!)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Her er slibningen af bordpladen færdig – og waovsa! Den er smuk!

{Efter}

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

[archive-grid cat=”bolig” posts=”4″ grid=”fourth” excerpt=”no”]RELATEREDE INDLÆG[/archive-grid]

   

3 kommentarer

 • […] 1) Mette har lavet det SMUKKESTE bord […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Wow hvor er det blevet smukt.
  Jeg har også købt en gammel marmorplade, og kunne godt tænke mig at vide hvordan du har slebet den? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Chaotic Harmony

   Hej Sara,

   Tak for din kommentar! 🙂 Der er stor forskel på, hvordan gamle marmorplader er behandlet, og måden at slibe på vil være forskellig i hvert tilfælde. Du er velkommen til at sende mig et billede af din plade til min mail chaoticharmony.dk@gmail.com – så kan jeg nok hurtigt gennemskue det 🙂

   På min plade lå der et tykt stykke voks på pladen, som var helt ødelagt. Det skrabte jeg simpelthen af med en spartel, sleb og senere gav jeg det stenolie (fordi en rå marmorplade er ALT for modtagelig)

   Ha’ en dejlig dag!:-)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ugens planteguide: Svigermors skarpe tunge