Tip til perfekte malerkanter

Indlægget indeholder reklame

Processed with VSCO with a5 preset

Jeg har haft gang i et par malerprojekter i den nye lejlighed på soveværelset og på badeværelset. Jeg er ligesom mange andre hoppet med på trenden om enkelte farvede vægge. Dog har jeg ikke den store erfaring med malerarbejde, så det var ærlig talt med en smule rystende hænder, at jeg begyndte at male med en blågrå fra Sadolin på soveværelset og en lidt mere blå på badeværelset.

Men nu kommer vi til katastrofen! Da jeg rykkede malertapen af i kanterne, som jeg i øvrigt havde været meget (!) omhyggelig med at påsætte, så kom der en grim ujævn kant. ØV! Jeg gik en smule i panik, og måtte Google mig frem til, at det faktisk ikke er usædvanligt. Jeg har efterfølgende anskaffet mig et par remedier hos Engelbert Strauss, som i øvrigt er en meget billig webshop med alle former for malertilbehør, som har løst mit begynderuheld. Jeg vil i dag lige dele et vildt godt tip til, hvordan man undgår ujævne kanter, når man maler:

1 En god malertape er Alfa Omega. Disse fra Tesa kan virkelig anbefales. 

2 Vær sikker på, at du påsætter malertapen godt over det hele. ‘Gnub’ lidt på det for at lukke alle lufthuller

3 Tag derefter og mal med en god pensel på kanten af malertapen (der hvor overgangen skal være) med den farve, som væggen oprindeligt har (i mit tilfælde hvid) for at lukke alle huller, der måtte være, hvor malingen kunne smutte ind under

4 Lad dette tørre godt, før du tager den farve, du ønsker væggen skal have, og mal på kanten af malertapen

5 Lad ikke dette lag tørre, før du hiver malertapen af

6 Voila! Ét styk perfekt malerkant!

   

3 kommentarer

 • Natasja

  Fedt trick! Det vil jeg huske til min næste projekt, kan du huske hvad farven hed, du har brugt på væggen? Den er virkelig flot 🙂
  Mvh

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Chaotic Harmony

   Hej Natasja,

   Det er fra Sadolin – vist nok S0.05.30 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Den guide lavede jeg også for et par uger siden! Det bliver bare så meget flottere med tapetricket😀

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Merry Christmas!