Derfor Betaler Det sig at Isolere Hjemmet

0
424

Der findes mange forskellige typer isolering på markedet, og mange af dem kan let og hurtigt bruges til at isolere dit hjem. Selvom isolering ikke koster specielt mange penge, så er der stadig mange, der ikke vælger at investere i bedre isolering af boligen. Når vi har spurgt dem, hvad der holder dem tilbage, så er svaret næsten altid det samme: de er ikke sikre på, at det kan betale sig. Selvom en udgift er forholdsvist lav, så har man ikke lyst til at påtage sig den, hvis man ikke er sikker på, man får noget for pengene. Dem, der er skeptiske omkring værdien af at isolere deres hjem, undlader altså at investere i isolering.

Mit formål med denne artikel er at vise, at det faktisk meget ofte godt kan betale sig, at forbedre isoleringen i ens bolig. Det er selvfølgeligt stadig din egen beslutning, om du vil gøre det eller ej. Men efter du har læst denne artikel er det i det mindste en informeret beslutning du træffer.

Den første klare fordel ved at isolere sit hjem er, at det kan nedbringe varmeregningen ganske gevaldigt. Specielt ældre boliger har en tendens til, at være rigtigt dårligt isolerede. Det betyder at varmen indefra siver ud, og at du i princippet fyrer for gråspurvene. Når varmen siver ud, så siver kulden også ind. Det betyder at din radiator eller lignende varmekilde er nødt til at arbejde hårdere, for at vedligeholde et behageligt indeklima. Det koster selvfølgeligt penge, at varme hjemmet op, og jo dårligere isoleret boligen er, jo mere er du nødt til at betale.

Indkøb af isolering er den hurtigste, nemmeste og billigste måde at sænke varmeregningen på. Det koster næsten ingenting, og er virkeligt let at sætte op. Det tager samtidig langt mindre tid, end de fleste forestiller sig.

God isolering mindsker også risikoen for, at der dannes fugt og svamp i hjemmet. Her kan der altså også ske en mærkbar forbedring af indeklimaet. Derudover er der flere typer isolering der også reducerer mængden af støj, der kan komme ind udefra. Dit hjem kan altså blive betydeligt mere roligt og behageligt, hvis du isoleret det.

Sidst, men ikke mindst, så kan bedre isolering have en meget direkte effekt på værdien af din bolig. Hvis du en dag ønsker at sælge din bolig, så er det et lovkrav, at du får den energimærket. Energimærkningen fortæller køberne, hvor energi-effektiv din bolig er. Jo dårligere energi-effektivitet, jo lavere en salgspris kan du forvente. Ved at isolere dit hjem får du en bedre energimærkning, og kan derfor ofte sælge boligen til en højere pris.

Der er altså rigtigt mange gode grunde til, at isolere sit hjem. Hvis du vil være helt sikker på, at det godt kan svare sig, så kan du få udfærdiget en energirapport. Energirapporten vil beskrive hvor energieffektiv din bolig er, og hvor du kan lave mærkbare forbedringer.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here