ET BADEVÆRELSE UDEN VINDUER? OPNÅ OPTIMALT LYS ALLIGEVEL!

Lige for øjeblikket gennemgår Jacobs lejlighed en større renovation, og jeg har fået lov til at følge med på sidelinjen og komme med nogle indspark til, hvad jeg synes der kunne pynte. Lige præcis indretning og renovering har jeg mange gode idéer til, kunne I nok forestille Jer, og heldigvis så tager han og hans forældre godt imod mine forslag. Renoveringen gik i gang i denne uge og indbefatter et nyt køkkenalrum og lidt fornyelser hist og her. Det skal I nok få lov til at se mere af senere 

I forbindelse med hele lejlighedssnakken, så havde vi en snak om, hvordan man på hans badeværelse opnår optimal belysning, selvom det er et lille, smalt badeværelse uden vinduer. Han er formentlig ikke den eneste der kæmper med den slags, så derfor ville jeg lige dele nogle tips med Jer her på bloggen.

Først, er det aller vigtigste for et badeværelse uden vinduer at finde et kunstigt lys, der gengiver farve ligeså godt som dagslys. Jeg vil ikke gør det alt for kompliceret, men for at kunne vælge optimal belysning til et badeværelse uden vinduer, så skal vi snakke om lysets farvetemperatur. I ved nok stort set alle, at pærer kan lyse i alt fra gullige toner til helt kolde toner – dét er farvetemperatur. Varme farver ligger på 2.700-3.300 Kelvin, neutrale farver på 3.300-5.000, mens kolde farver som ved dagslys ligger på over 5.000 Kelvin.

At vælge belysning ud fra lysets farvetemperatur er virkelig altafgørende, hvis du vil have dit badeværelse til at virke større, mere rummeligt og lysere – som om der var et vindue derinde. Til et badeværelse uden vinduer vil jeg som grundregel altid anbefale mellem 5000 og 7000 Kelvin. Temperaturer der gengiver dagslys meget troværdigt. Herudover ville jeg vælge en LED-pære, fordi de blandt andet er A++ eller A+++ mærket. Kelvin står altid angivet på indpakningen, når du køber pærer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *