Gør Social Underholdning til en Kernesten i Hjemmet

0
999

Der er ikke noget mere sørgeligt, end en familie, der ikke rigtigt snakker sammen. Man har alle de rigtigt forudsætninger for at knytte stærke bånd, når man tilhører den samme familie. Der er en vis overlap i ens DNA, hvilket givetvis betyder, at man har nogen ting tilfælles. Samtidig har man jo brugt ufatteligt meget tid sammen. Når man går op og ned af hinanden hver eneste dag, så kan det nærmest ikke undgås, at man ender med at lære hinanden rigtigt godt at kende. Det er god kun sandt, så længe man rent faktisk snakker sammen. Man bliver ikke en tæt familie, der elsker hinanden, bare fordi man bor under samme tag. Det er kun ved at socialisere med hinanden, at man får knyttet disse stærke bånd.

Før i tiden var det nærmest uundgåeligt at socialisere med sin familie. Det skete praktisk talt automatisk, og de færreste tænkte særligt meget over det. Vi mennesker er jo trods alt sociale væsener, og vi har en tendens til at kede os, hvis vi ikke kommunikerer med andre mennesker. Hvis man sad og kedede sig hjemme på sit værelse, så var det altså helt naturligt, at starte en samtale med en af sine søskende eller sine forældre.

Men i dag har vi andre måder at ”socialisere” på, og de virker på tværs af meget lange afstande. Hvis man sidder og keder sig, så er man altså kun et par tryk på mobiltelefonen væk fra, at kommunikere med sine venner. Har man ikke lyst til at socialisere, så kan man også drukne kedsomheden i spil, film og TV-serier – det hele er tilgængeligt med ganske få klik. Vi har altså alternativer til at socialisere med vores familie, og det kan betyde, at vi langsomt glider fra hinanden.

Det er dog muligt, at holde godt fast på familien. Vi er bare nødt til at indse, at socialisering indenfor familien ikke længere er noget, der sker på autopilot. Man er nødt til at lægge en aktiv indsats, for at komme tæt på sin familie i moderne tid.

Den bedste måde at gøre det på, er ved at skabe de rette rammer i hjemmet, der lægger op til social interaktion. Med så meget underholdning lige ved fingerspidserne, er det svært at overbevise en teenager om, at det kan være sjovt bare at sidde og snakke. De sociale aktiviteter skal altså have et underholdende omdrejningspunkt. Det kan eksempelvis være et shuffleboard, et poolbord eller en omgang bordtennis. Den slags fysiske aktiviteter er langt mere engagerende end at sidde og stirre på en skærm, og de læger samtidig op til, at man interagerer med sin modspiller. Ved at købe sådan et spil kan du altså gøre social underholdning til en kernesten i hjemmet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here